/ БГНЕС
Гръмотевична буря и дъжд, придружени с градушка с големината на грахово зърно, се изсипаха над София този следобед.
 
За днес бе обявен жълт код за интензивни валежи и гръмотевици в 7 области на страната - Видин, Монтана, Враца, София област, София град, Перник и Кюстендил.

В четвъртък отново дъжд и гръмотевични бури
 
През следващото денонощие от запад на изток ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще е значителна и на много места, първоначално в Западна България, а утре и в останалата част от страната ще има отново краткотрайни, а в отделни райони интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Възможни са и градушки.

За четвъртък (8 юни) пък жълт код за валежи и гръмотевични бури е обявен за цялата страна, без тези 7 области, за които важи днес.
 
Заради силния дъжд три екипа на столичната дирекция Аварийна помощ и превенция отстраняват проблеми по инфраструктурата, които са следствие от бурята. Екипите наблюдават и за завирявания и паднали клони. Сериозно количество дъжд пада в районите „Витоша”, „Красно село”, „Красна поляна”, „Панчарево” и центъра на града.

Пороят спря трамваите по столичния булевард България”. Авария в електрозахранването преустанови движението на мотрисите.

Наводнен е и подлезът при булевардите „Тодор Каблешков” и „България”.

Образуваха се задръствания по централните улици и булеварди.