Фандъкова: Кризата ни прави дисциплинирани
Фандъкова: Кризата ни прави дисциплинирани / Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Фандъкова: Кризата ни прави дисциплинирани
48233
Фандъкова: Кризата ни прави дисциплинирани
  • Фандъкова: Кризата ни прави дисциплинирани

Не е правилно всеки ден да повтаряме, че сме в криза и да гледаме назад, защото тя ни прави дисциплинирани. Това коментира кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „Годината" по Дарик: „Кризата беше водеща в работата и на Столичната община. Благодарение на факта, че ние се готвехме през последните години за тази криза, е важно, че в София строителството продължи и то може би още в по-големи обеми, отколкото през предишните години". 

Тя каза, че са заложили още в началото на годината като антикризисна мярка изпълнението на бюджета на 85%, но не само в приходната, а и в разходната част.

Столичният кмет беше категорична, че напълно подкрепя решение за забрана за пушене в обществени пространства. „Въпреки че съм пушач, смятам така, защото това е грижата за непушачите", допълни тя.

На въпрос защо София да не може да намали такса смет, както предлага БСП, Фандъкова отговори: „През 2011 година ние намалихме промила за бизнеса от 12 на 10. Това е мярка, която сме реализирали като антикризисна мярка".

По повод на размириците в Катуница тя коментира, че не подкрепя действия срещу етническия и религиозен мир в страната.

Относно палежите на коли кметът на София заяви: „Безспорно, които и да са инициаторите са целели именно дестабилизация в нашия град. Затова поздравявам МВР, че вече има и задържани за конкретните палежи".

Приоритетно ще се почистват улиците, по които се движи градският транспорт в София при очаквания коледен снеговалеж. Това коментира още кметът Йорданка Фандъкова пред журналисти след участието си в „Годината" на Дарик. По думите й снегопочистващите фирми имат готовност да се справят, но няма как да се очаква да се движим по сухи улици през зимата.

Кметът Йорданка Фандъкова се класира на пето място в традиционната анкета на Дарик „Политик на годината".