/ БТА
"Колегите от образованието правят процедурите за оборудването, така че очакваме през септември детската градина да може да посреща деца". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя извърши проверка на строителните дейности по изграждането на нова детска градина в кв. "Манастирски ливади – изток".

"Детската градина трябва да бъде завършена изцяло до средата на месец август", обясни кметът. По думите ѝ дотогава трябва да бъде завършена и улица "Флора", която се изгражда едновременно с детската градина, за да има достъп. "Манастирски ливади – изток" е един от най-натоварените квартали на София, допълни тя. Детската градина е една от големите, които строим в момента, за осем групи, за близо 200 деца", добави Фандъкова. Тя посочи, че са предвидени шест градински и две яслени групи. 

"Надявам се, че в края на август при класирането ще бъдат обявени тези свободни места, които са чакани изключително много от родителите в квартала", обясни Фандъкова. Тя подчерта, че досега в района няма детска градина и родителите водят децата си в съседни квартали. 

"Тук проектът е интересен, той е предвиден наистина и цветово, с детски площадки. Има и места за паркиране, така че да могат родителите да оставят децата си. Надявам се, че повечето ще идват пеша, защото и без това е натоварено движението", коментира Фандъкова.

"Тази детска градина е част от моята тригодишна програма, която трябва да приключи края на 2023 г. за строителства на детски градини и ясли", отбеляза Фандъкова. Програмата е е единствената, която Столична община изпълнява, всички останали се изпълняват от районните кметове. 

 
БТА