/ Повече възможности за представяне на традиционните занаяти на Ислямска република Пакистан, снимка: музей ЕТЪР
Регионална занаятчийска камара - София и район „Възраждане“-СО организират „Алея на занаятите“ на 14, 15 и 16 септември 2019 г. от 10:00 ч. до 20:00 ч. в парк „Възраждане“ по повод Деня на София и първия учебен ден. Събитието е под патронажа на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова и е организиран със специалното съдействие на Зонта клуб „Света София", съобщиха организаторите.

В най-младия парк на София - парк "Възраждане", в пространство до амфитеатъра в продължение на 3 дни ще бъдат изградени 12 работилници за демонстрации на занаяти: грънчарство, шапкарство, медникарство, изработване на накити, художествено плетиво и други.

ХVІІ Международен панаир на традиционните занаяти се провежда от 6 до 8 септември в музей „Етър”

Съвременният дизайн на събитието ще бъде представен от нетрадиционна авангардна и цветна „Разходка със шапки“ и съпътстваща музикална програма. Столичани и гости на столицата ще имат възможността да се докоснат до традиционни и съвременни българските занаяти.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова и администрацията на района активно работят за съхраняване на българските традиции и ценности и с това събитие, като партньори на

Регионална занаятчийска камара – София, създават възможност младите хора да се докоснат до българските занаяти и техните съвременни произведения, да усетят магията на творчеството и силата на българския дух.
БТА