Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / БТА
Мъж от Етрополе е задържан във връзка с престъпление против политическите права на гражданите, съобщи МВР. Полицейските действия са осъществени след получена оперативна информация за подготвяно манипулиране на свободното упражняване на избирателното право на гражданите. Мъжът е на 21 години и е задържан вчера към 12:00 ч. При извършения обиск в дома му е открит и иззет списък с данни на 53 граждани, както и за избирателна секция. 

От първоначалните данни по разследването е установено, че младият мъж е склонявал лицата да гласуват за определена политическа партия, обещавайки им имотна облага в размер на 50 лева. По случая е образувано бързо производство. 

7 души са арестувани за търговия с гласове в Плевенско

По-рано през деня стана ясно, че в Плевенско са задържани седем души за престъпления срещу политическите права на гражданите. Извършени са проверки на седем адреса в град Долна Митрополия и село Ставерци. 

От началото на предизборната кампания до 10:00 ч. тази сутрин са образувани общо 440 преписки и 56 досъдебни производства във връзка с нарушения на политическите права на гражданите, свързани с изборите за 48-ото Народно събрание, насрочени за 2 октомври, съобщиха от прокуратурата. 
БТА