200 души протестираха срещу затварянето на част от бул. Ломско шосе
200 души протестираха срещу затварянето на част от бул. Ломско шосе / снимка: Sofia Photo Agency
200 души протестираха срещу затварянето на част от бул. "Ломско шосе"
25844
200 души протестираха срещу затварянето на част от бул. "Ломско шосе"
  • 200 души протестираха срещу затварянето на част от бул. "Ломско шосе"

Гражданите в кв. "Надежда" да проявят търпение и разбиране заради затрудненията, които предизвиква затварянето на част от бул. "Ломско шосе" заради строежа на част от втория лъч на софийското метро. За това апелира шефът на центъра за градска мобилност Николай Костов. Поетапното спиране на движението започна, а предвиденият срок за строителство е 2 години, това предизвика протести на жители от квартала.

По думите на Костов, направено е оптималното, за да може жителите на кв. "Надежда" 1, 2, 3 и 4 да се придвижват по алтернативен маршрут. "Малко по-голямо е пешеходното разстояние до спирките на автобуси с номера 86 и 150. Аз също живея в „Надежда", разбирам какви са проблемите, но те не могат да бъдат избегнати", обясни Николай Костов.

В района има разлепени схеми, които съобщават за транспортните промени. "Възможността в кв. "Надежда" да има алтернативен транспорт е по улиците "Христо Силянов", ген. "Никола Жеков" и ул. "Хан Кубрат". По тези улици са пуснати възможните транспортни средства. Променен е маршрутът на автобус 86, който преди тръгваше от ул. "Народни будители" директно по ген. "Никола Жеков" към Централна гара, а сега на там има един мощен трамвай. Има и автобус 85", обясни Костов. Той допълни, че маршрутните таксита са поискали пренасочване на движението им по ул. "Възкресение".

Близо 200 души се събраха в района на автогара "Връбница" за протест срещу затварянето на част от бул. "Ломско шосе".