13 акта за административни нарушения състави Столичния инспекторат за нощ
13 акта за административни нарушения състави Столичния инспекторат за нощ / cнимка: Sofia Photo Agency

13 акта за административни нарушения и един констативен протокол са съставени от Столичния инспекторат по време на  нощна проверка на столични заведения. Това съобщават от Столична община.

На 5 срещу 6 декември инспектората заедно с 1-во РУ са проверили 10 заведения в район „Средец". Установени са нарушения, които включват присъствието на деца след 22.00 ч., работа след установеното работно време, паркирани автомобили на тротоари от клиенти на заведенията, нарушаване на нощната тишина в сгради с режим на етажна собственост. Столичен инспекторат отново напомня на родителите, попечителите и други лица, които полагат грижи за дете, че трябва да му осигурят пълнолетно дееспособно лице за негов придружител, ако самите те нямат възможност да го придружат.

На собствениците и управителите на питейни заведения, кафенета, дискотеки, обекти за обществено хранене, игрални и компютърни зали и други се забранява допускането на лица, ненавършили 18-годишна възраст без придружител, съответно след 20.00 ч. за малолетни и след 22.00 ч. за непълнолетни. Забранени са и продажбата, предлагането и сервирането на алкохолни напитки, тютюн и тютюневи изделия на деца.