Жалбата срещу „синята зона е оставена без разглеждане
Жалбата срещу „синята зона е оставена без разглеждане / Дарик Сливен, Архив

Ямболският административен съд остави без разглеждане жалбата срещу въвеждането на „синя зона" в централната градска част, съобщиха от община Ямбол. За да обжалва решение на общинския съвет жалбоподателят трябва да докаже правния си интерес, а такъв липсва, категорични са в мотивите си от Административния съд.

Предложеният режим не накърнява някакво гарантирано от закон право на гражданина, подал жалбата. В същото време намерението на общината да въведе зона за паркиране и последвалите решения на общинския съвет са в пълно съответствие с действащите закони, се посочва още в мотивите. Предвид на това и жалбата е оставена без разглеждане

„Атаката срещу синята зона съвсем очевидно е политическа", коментира кметът Георги Славов. Показателен по думите му е фактът, че мотивите в тази жалба едно към едно повтарят мотивите в жалбата на БСП, подадена до областния управител, която бе оставена без уважение. „Решението на съда е категорично. Ямболлии могат да бъдат спокойни, че общината спазва закона и зачита интересите на гражданите, които са водещи в нейната работа", подчертава в заключение кметът.