Затвор за трима, опитали да откраднат кабели за тролейбусния транспорт
Затвор за трима, опитали да откраднат кабели за тролейбусния транспорт / Дарик Сливен, архив

Трима мъже от Сливен са осъдени за опит за кражба на 47 метра кабели за тролейбусния транспорт на стойност 1800 лв. Кражбата не е довършена по независещи от извършителите причини. Тримата се признаха за виновни пред Районен съд - Сливен. От съда уточняват, че групата е действала след предварителен сговор

Единият от тях – на 42 години, деянието е в условията на опасен рецидив  получи наказание две години затвор при първоначален строг режим. Наказанието на втория от групата – мъж на 32 години е осем месеца затвор, при първоначален строг режим. Деянието за него е в условията на повторност Третият, също на 32 години, е осъден на осем месеца затвор условно, с три години изпитателен срок.

Кражбата е станала на 11 срещу 12 май 2014 г. от колекторна  шахта. Двама от тях влезли вътре с ножовка, а третият останал в колата. Влезлите вътре срязали кабела, като така бил подаден автоматично сигнал до Токоизправителна станция. Алармирана е полицията и аварийна група от фирмата за обществен превоз. Пристигналите на място полицаи заварили този в автомобила, а другите двама успели да избягат. В шахтата била открита ножовка. Били установени и останалите двама извършители на опита за кражба.

 

Тримата сключиха споразумение с прокуратурата. Те трябва да платят 40 лв разноски по делото.