Заседава съветът по етнически и демографски въпроси в Ямбол
Заседава съветът по етнически и демографски въпроси в Ямбол / netinfo

Заседание на Областния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси ще се проведе днес от 11 часа в Областна администрация Ямбол. По време на заседанието ще бъдат представени резултатите по няколко проекта, реализирани на територията на област Ямбол.

Първият от проектите е „Подобряване на достъпа на деца от ромски произход до качествено образование в основните и средни интегрирани училища и детски градини”, реализиран в град Стралджа. Ще бъде представен отчет за дейностите по проект „Подобряване достъпа до здравни грижи на ромски жени и деца в селски райони”, реализиран в общините Стралджа и Тунджа, както и анализ на постигнатите резултати по проект „Подобряване достъпа на ромите до системата на здравеопазване, както и способностите на системата да решава здравните проблеми на ромските общности.

Предвидено е да бъде представена актуална информация по основните приоритети на Националния план за действие на Десетилетието на ромското включване 2005 – 2015 г., представена от експерти от Дирекция „Етнически и демографски въпроси” към Министерски съвет.