Заловиха измамник, представял се за шеф на държавна агенция
Заловиха измамник, представял се за шеф на държавна агенция / netinfo

47-годишният измамник П. Ц. от гр. Етрополе беше задържан снощи на Автогара Хасково при съвместна операция на служители от "Икономическа полиция" Ямбол и Хасково, съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР Ямбол Катя Няголова.

Мъжът се обадил на служебния  телефон на директора на Държавно ловно стопанство "Тунджа" и се представил като Председателя на Държавна агенция по горите.  Поискал лична услуга като обяснил, че автомобилът му се повредил в Хасково и му трябвали спешно 2000 лв., за да го ремонтира. Директорът на ловното стопанство в Ямбол обаче се усъмнил и подал сигнал на директора на ОД на МВР - Ямбол комисар Стоян Драгнев. Веднага след това полицията започва издирване. Измамникът е задържан на хасковската Автогара, след което е приведен в ареста на ОД на МВР - Ямбол.

Установено е, че етрополският измамник е бил в затвора около 20 години за извършени различни престъпления на територията на цялата страна: изнасилвания, пране на пари, съставяне на неистински документи, кражби, отнемане на МПС, пласиране на фалшиви банкноти. През последните години вършел измами като се представял като високопоставен служител, дори и като министър. Работата по доказване на престъплението продължава. По случая е образувано досъдебно производство.