Утвърдиха Общинския план за младежта в Стралджа
Утвърдиха Общинския план за младежта в Стралджа / DarikNews.bg, архив

Общинските съветници утвърдиха новия Общински план за развитие на младежта в Стралджа. Документът за годишно планиране на младежката политика на местно ниво е разработен в изпълнение Закона за младежта спазвайки приоритетите в Националната стратегия за младежта 2012-2020 г.

Като инструмент за изпълнение на общинската и национална политика за младите хора планът е насочен изцяло към създаване благоприятни условия за обучение, социално и личностно реализиране на младите , за участието им в обществения и икономически живот, за приобщаването им към управлението на местно, областно и национално ниво. Документът има за цел да осигури възможности за предоставяне услуги за развитие на младежта, да организира младежко доброволчество , да кандидатства за финансиране от програми на МОН, Министерство на младежта и спорта и по Европейски програми.

Планът включва сериозен анализ на предизвикателствата пред младежта в общината с конкретна характеристика брой млади хора в общината, възрастови параметри, брой сключени бракове, брой на учащите се, назначени на работа млади хора по проекти, възможности за спорт и др.

Приоритетите и целите за провеждане на общинска политика за младежта са насърчаване партньорството на младежите за участие в обществения живот, задоволяване потребностите на младите хора от образование, здравни и социални услуги, културна дейност, спорт.

Дейностите, чрез които общината има намерение да постигне целите включват отбелязване на различни празници, организация на срещи, дискусии, кампании по превенция на рисково поведение, участие в общински мероприятия, привличане на млади хора в реализация на проекти, тренингови обучения, спортни празници и др.