/ iStock/Getty Images
Служители от "Пътна полиция" запознаха малчуганите от детска градина „Елица” в Сливен с правилата за движение по пътищата, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Сливен

На открития урок днес присъстваха родители и деца от малките групи в детската градина. Целта на урока е децата да добият основни познания по безопасно предвижване в града и безопасно управление на велосипед.

4-годишните децата демонстрираха завидни познания за правилното поведение на пешеходците. Запознаха се с част от техническото оборудване на пътния полицай, като имаха възможност да заемат неговото място в служебния автомобил и на мотоциклета.

ОД на МВР-Сливен

Инициативата е в рамките на кампания „Безопасно лято”, провеждана от ОДМВР-Сливен и обхваща няколко възрастови групи. Предвиждат се специализирани операции, целящи повишаване вниманието на водачите към децата и велосипедистите в летните месеци.

При желание за провеждане на занятия по пътна безопасност ръководствата на детските гради и частните занимални могат да направят това с писмо, адресирано до директора на ОД на МВР-Сливен или на ел.поща sliven@mvr.bg.