/ Училище село Самуилово
Първа награда за презентация на тема „Защо средно образование? спечели седмокласника Жельо Желев от ОУ „Христо Ботев”, село Самуилово. Лично министърът на образованието и науката Красимир Вълчев връчи наградата на ученика Жельо Желев.

Седмокласникът спечели първо място в раздел презентация на националният конкурс „Защо средно образование“ на ЦМДЕТ „Амалипе“.

От своя страна лицата на „Амалипе“ Деян Колев и Теодора Крумова присъдиха специалната награда на училище „Аргира Жечкова“ към затвора за жени в гр. Сливен.

Въпреки, че тяхната презентация е направена с помощта на преподавателите им, носи много силно послание. В нея затворничките споделят, че липсата на образование, професия и доходи ги е тласнала по грешен път и довела до сегашното им положение.

Те призовават децата да ценят образованието и да се реализират успешно в живота. Това е и основната кауза зад която стои и ЦМЕДТ „Амалипе“.

Множеството инициативи, които организира „Амалипе“  имат за цел да  мотивират младите хора да завършат успешно своето образование и да сбъднат мечтите си.