Стефан Караджово
Стефан Караджово / община Болярово
Ученици от ОУ „Стефан Караджа“  от село Стефан Караджово посетиха ферми и земеделска фирма и се запознаха с същността на работата, управлението на различните процеси в труда на земеделските производители. Представителят на фирмата, Катя Димитрова препоръча на учениците от пети до осми клас къде да придобият съответната професионална квалификация след завършване на основното си образование. Тя изтъкна огромното значение на този отрасъл за родното стопанство, както и необходимостта от развитие на животновъдство. Така се подобрява и качеството на живота. Защото консумацията на качествени продукти допринася за здравословното хранене на хората.

След това присъстващите имаха възможност да се запознаят с наличната агротехника и нейното предназначение в земеделското производство.

А в кравефермата ветеринарният лекар Петър Пумпалов изнесе интересна беседа за грижите, които трябва да се полагат при отглеждането на животните: за болестите, които понякога възникват при тях и съответната профилактика. Всички получиха после брошури за дейността на фирмата и химикалки.

Стефан Караджово
община Болярово



Посещението беше по проект „Заедно да учим и творим”, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.