Убиха ученичка в Сливен
Убиха ученичка в Сливен / Дарик Сливен, архив

Ученичка в девети клас е била убита в Професионалната гимназия по икономика "Проф. д-р Табаков" в Сливен рано следобед днес. Училището е блокирано от полиция.

Официална информация за убийството в Сливен

15-годишно момиче е било убито в двора Професионалната гимназия по икономика в Сливен днес около 13.30 часа,съобщиха от полицията. Установено е, че 28-годишен мъж от село Струпец с инициали Д.И. е влязъл в двора на училището, където наръгал с нож друг мъж /К.С. на 28 г./, известен с прякора Бахура. Наръгал е и ученичката, след което направил опит да се самоубие с газов пистолет.

При инцидента е пострадала и психоложката на гимназията, която се е опитала да предпази момичето, потвърждават от полицията. Детето по-късно издъхнало от раните си.

Според очевидци, мъж влязъл в гимназията, наръгал с нож, а после и стрелял по момичето. Вероятно става дума за любовна драма. Самият той е направил опит да се самоубие до най-близкия до учебното заведение жилищен блок.

Рродители, с разрешението на директора, вземат децата си от 12-то училище, което дели един и същ двор в Професионалната гимназия по икономика.

Убиха ученичка в Сливен
netinfo

От икономическия техникум са изведени три момичета и три момчета, които да дадат показания в полицията.

От областната болница в Сливен съобщиха до медиите, че трима души са приети с наранявания при инцидент в сливенско училище. Те са транспортирани в болницата около 14 часа днес. Единият пострадал е на видима възраст 28-30 години, с прободна рана в гърба, в тежко състояние, съобщи началникът на спешното отделение д-р Тодор Суванков.

Вторият пострадал, чиято самоличност не е установена, на видима възраст между 25–30 години, е с прострелна рана от в областта на устната кухина. Жена на 40 години, за която се съобщава, че е преподавател в училището, е с прободна рана в областта на корема и гърба, в относително добро състояние, допълни д-р Суванков.