На трето място е "Класна стая през лятото" на Панайот Савов от София
На трето място е "Класна стая през лятото" на Панайот Савов от София / netinfo
Първата работна среща за определяне и съгласуване на държавния план прием за област Ямбол за учебната 2017/2018 година се проведе в Областна администрация Ямбол. В нея се участваха представители на Регионално управление по образованието, директорите на професионалните училища в областта, Бюрата по труда, работодателски организации и представители на бизнеса.
Целта на срещата е да се направи реален план-прием, според децата, нуждите на обществото и търсенето на бизнеса. Според началника на РУО  Ямбол Красимир Стоилов целта е да се направи балансиран план-прием през следващата учебна година. Той посочи, че един от големите проблеми на образованието в областта – демографския. Само за първия срок на учебната година в областта училище са напуснали 87 ученици.

За приема на ученици след 7 клас, според данните, в областта учениците са  1025. Планираните паралелки са 46 – 20 профилирани и 23 професионални. Недостигът на ученици за всички планирани паралелки е 129. Приемът след завършено основно образование  след 8 клас е за 576 ученици. Планираните паралелки са 23. За 9-ти клас балансът на ученици е добър. Само 6 деца не достигат.

Следващата седмица предстои среща с гимназиите с профилирани паралелки за приема и при тях. След, което план-приемът за учебната 2017/2018г. за област Ямбол следва да се съгласува от Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.