Съдът заседава по делото срещу Р. Русев и още двама за данъчно престъпление
Съдът заседава по делото срещу Р. Русев и още двама за данъчно престъпление / сн. архив Дарик - Сливен

Окръжният съд в Сливен заседава днес по отложеното от ноември дело срещу общинския съветник Радостин Русев - Радото, управителят на отстранената фирма по водния цикъл - ДЗЗД „Хидросистеми" Мартин Стефанов и Жечко Стоянов Стоилов, по известен като Жечо Брадата.

Причината за отлагането бе липсата на графологичната експертиза за подпис, заради която бе отложено делото на 9 ноември.

Прокуратурата привлече Радостин Русев като обвиняем за това, че през периода 1 септември 2007 г. - 31 януари 2008 г. в Сливен, като управител на "Бул-гейт" ЕООД, при условията на продължавано престъпление избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 374 500 лв., подал фалшиви справки-декларации по чл. 100 от Закона за ДДС и използвал фалшиви документи и фактури с невярно съдържание, издадени от "Леском" ЕООД при водене на счетоводството, като доказателство, че са сключени сделки по тях. Прокуратурата квалифицира престъпление по чл. 255 ал. 3 и различни връзки от Наказателния кодекс /НК/.

Русев нееднократно заяви, че е неправилно подведен под отговорност, защото данъчното задължение и лихвите са внесени от него.