Стралджа
Стралджа / Община Стралджа
 

Стралджа отбеляза тържествено 140-та годишнина от Освобождението на селището от османско робство. С признателност към героите и поклон пред подвига в името на свободата. "Имаме примери на саможертва и това ни изпълва с гордост! Днес ние живеем свободно и целите, които си поставяме са други, но никога няма да забравим миналото. Днешният празник е доказателство за това.", каза в поздравлението си към присъстващите кмета на общината Атанас Киров.

Стралджа
Община Стралджа

Със своето вдъхновено изпълнение на стихотворението на Блага Димитрова"Родина" малката Ивайла Живкова предизвика ръкопляскания в залата, вълнуващо прозвуча и песента за Алтънлъ Стоян войвода от талантливата Симона Иванова. Презентацията на Мирослав Великов доказа, че децата на града обичат историята и се вдъхновяват от нея. За присъстващите беше интересно гостуването на Желяз Кондев от Сливен, автор на исторически книги, който разказа подробности за живота и делото на войводата Панайот Хитов.

Стралджа
Община Стралджа

Отчетени бяха резултатите от ученическия конкурс за есе, стихотворение, рисунка и презентация на тема "Освобождението на Стралджа". Наградите връчи кмета на общината Атанас Киров. В деня на Освобождението, 20 януари, бяха поднесени венци пред паметника на поборника в местността "Мараш".