/ ПП ГЕРБ Сливен
Общинската структура на ГЕРБ в Сливен проведе своето отчетно - изборно събрание. На него присъстваха 96 представители на местната партийната организация. Областният председател на ГЕРБ в област Сливен Десислава Танева представи накратко дейността на общинската структура и отчете ежегодно увеличение  на членовете на ПП ГЕРБ, както в община Сливен, така и в областта.

Според Десислава Танева най-голямото предизвикателство пред общинската партийна структура е успешното приключване на мандата на кмета на община Сливен и неговия екип, и за това ще се продължи активна работа в името на хората.

„В национален мащаб, съгласно социологическо проучване, което беше обявено вчера, доверието към Бойко Борисов и правителството расте. Хората одобряват коялицията и ние имаме всички шансове, заявката, която дадохме, когато спечелихме изборите да изкараме пълен мандат, да се реализира“, каза Танева. Тя припомни и добрата оценка за европредседателството на България по отношение на външната политика, която води правителството.
  
Областният председател на ПП ГЕРБ Сливен отчете и активната работа, която върши в момента ръководството на Общината по проекти, които са били заложени в предизборната програма на кмета Стефан Радев. Работи се по няколко големи проекта, които ще приключат до есента. „Благодаря за добрата работа на Стефан Радев и неговия екип, за това, че се работи активно за стабилизиране на Община Сливен и за реализация на целите, които си поставихме.

Благодаря за това, че когато в партиен план сме имали необходимост сме срещали разбиране и сме вземали решения, които в най – голяма степен засягат най – много хора. Важно е, когато се вземат решения, те да са в полза на най – голяма част от хората и те да живеят по - добре“, каза Десислава Танева. 

От своя страна кметът на Сливен Стефан Радев заяви, че в дългосрочен план най – важното за Общината и нейните структури е да има финансова стабилност. „Съвсем скоро ще можем да кажем, че Община Сливен няма нито един лев задължение или просрочие. Това ще се случи до края на тази година и тогава ще можем да гледаме само напред, за да работим още по – активно в полза на хората“, каза кметът Радев.

Той припомни, че през 2017 година на територията на Сливен и общината е започнало изпълнението на 12 значими и очаквани от гражданите  инфраструктурни проекта, на стойност над 38 млн. лв. Особено важна част от големите инфраструктурни проекти, изпълнявани от Община Сливен до момента са тези, част от Инвестиционната програма на общината, финансирана от ОП „Региони в растеж“.

Тя е на стойност 26 млн. лв., с които се финансират пет големи инфраструктурни проекта – градски транспорт, градска среда, образователна инфраструктура, социална и културна инфраструктура. „Изготвени са проектите свързани с най – голямата инвестиция в сферата на ВиК инфраструктурата.

Това са съоръжения, които хората очакват отдавна – пускането на пречиствателната станция за питейни води и канализация в кв. „Речица“. Предвидено е финансиране в размер на 80 млн. лв. за изграждането на довеждащия водопровод от язовир „Асеновец“ до пречиствателната станция за питейни води, което ще доведе до пускането на станцията в експлоатация и за изграждане на канализационна мрежа в „Речица“, каза още кметът на Сливен.

„Важно е постоянството в работата и в правилната посока. Аз ще съм доволен, ако в края на мандата можем да видим реализираните проекти. Когато има желание, амбиция и работа – нещата се случват. ПП ГЕРБ е най – отговорната партия и благодаря на общинските съветници за подкрепата при вземането на важните решения, за да върви Сливен напред“, каза Стефан Радев.

По време на днешното събрание бяха гласувани номинациите за ръководството на общинската структура на партията. Направени бяха номинации за общински ръководител, общински организационен секретар и за членове на общинското ръководство.Предстои новото общинско ръководство да бъде утвърдено от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.