Марин Шидеров, Старо село
Марин Шидеров, Старо село / netinfo

Полковник о.з. Марин Шидеров от Старо село събра близки и приятели в кметството, за да отбележи по-специален юбилей. Офицерът от запаса отпразнува стотния си рожден ден. От името на кмета на Община Сливен Стефан Радев рожденикът получи поздравителен адрес и икона на Свети Георги Победоносец.

Гости на Шидеров бяха негови родственици, кметът на селото Теодора Стоянова, представители на тракийските дружества „Лазар Маджаров“- Сливен и „Георги Кондолов“ – Старо село, пенсионерски клуб „Здравец“, читалище „Звезда 1928“.

Столетник празнува в село Старо село
Община Сливен


Марин Шидеров е участвал в първата фаза на Отечествената война като постъпва в Свързочния батальон на Ямбол. По време на сражение е ранен и отчислен от военна служба. През 1945 година е избран за председател на новосъздаденото в местното ТКЗС.

По-късно работи в София в Министерството на отбраната. След като се пенсионира се завръща в селото. Активен участник в читалищното дело, занимава се с краеведска дейност. Полк. о.з. Марин Шидеров и съпругата му Роза, която е на 92 години, имат двама сина, четирима внука и 1 внуче.

Екипът на Дарик - Сливен честити рождения ден на юбиляра.