Спортни прояви за празника на Сливен
Спортни прояви за празника на Сливен / Дарик Сливен, Община Сливен

 

Ученици от сливенските училища се включиха в традиционната лекоатлетическа щафета „3 март” и масовия крос „Освободител” по повод Националния празник на България. Маршрутът на кроса по трасето на щафетата включваше пълна обиколка от 1 000 метра. Купи и грамоти получиха класиралите се от I до III място в щафетата, а от IV до VI - грамоти. В кроса класиралите се І до VI място момчета и девойки получиха материални награди. С няколко прекъсвания, лекоатлетическата щафета в Сливен се провежда от 60-те години на XX век, а масовият крос от 2005 година.

Спортни прояви за празника на Сливен
netinfo

Тържествената програма по случай 135-та годишнина от Освобождението на България се организира от община Сливен съвместно с Центъра за подготовка на танкови подразделения.

Празничните прояви в Сливен започнаха още на 1 март с изложбата „Освобождението” на творби, предоставени от Национален парк-музей „Шипка- Бузлуджа”, организирана от Художествена галерия „Димитър Добрович” и концерт на смесен хор „Добри Чинтулов” под диригентството на академик Методий Григоров.