Спортисти на СК „Ставен” заминават на подготвителен лагер в Турция
Спортисти на СК „Ставен” заминават на подготвителен лагер в Турция / Дарик Сливен, архив

11 състезатели от спортен клуб „Ставен" Сливен заедно с треньора Мартин Иванов заминават на 10-дневен подготвителен лагер в Бурса, Турция. Поканата е от федерацията по джудо на южната ни съседка, съобщи изп.директор на тима Лъчезар Темелков. Заедно с треньора за Турция пътуват Бетина Темелкова, Виделина Василева, Веселина Николова, Людмила Крумова, Елена  Костадинова, Полин Балева, Божидар Темелков, Цветомир Петков, Алексаднър Иванов, Али Шейгов и Калоян Раднев. В периода 5-15 януари състезателите ще се подготвят заедно със спортисти от други страни като Турция, Румъния, Русия и др.

Подготовката изцяло ще е насочена за републиканския и европейски шампионат, подчерта Темелков. След приключване на лагера състезателите на сливенския клуб „Ставен" ще продължат тренировките си на лагер в спортната база в Белмекен. Останалите спортисти провеждат зимната си подготовка в спортна зала „Младост" в Сливен.

По думите на Темелков се търсят други зали, извън града за провеждане на спортните занятия, тъй като залата е неотоплена. Изп. директор заяви, че е оптимист и отоплението ще бъде скоро пуснато, тъй като общината полага всичи усилия.