Сливен с 5 тристранни договора за саниране на жилищни сгради
Сливен с 5 тристранни договора за саниране на жилищни сгради / БГНЕС, архив

49 сдружения на собственици на жилищни сгради са регистрирани от началото на кампанията за саниране на жилищни сгради. От тези сдружения 17 са подали заявления за интерес и финансова помощ, но в периода от 23 до 27 март  в община Сливен няма подавани нови такива заявления.

„Пет тристранни договора за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на жилищни сгради са вече подписани, а  други девет очакват подписи от банката за развитие” – съобщи заместник-кметът Иван Манчев като подчерта, че за тези сдружения до дни може да започне процедурата по установяване на техническите характеристики на сградите.

Следващите сдружения, които са одобрени, но все още не са изпратени от банката са „Сливен- Сини камъни-30”, „Сливен – Клуцохор-13”, „Сливен-Сини камъни-25”, „Сливен-Клуцохор-5”, „Сливен-Българка-8”, „Сливен- Клуцохор-9”, „Сливен-Сини камъни- 1”, „Сливен-Сини камъни-21” и „Сливен-Българка-26”.

През изминалата седмица са подписани 3 двустранни договора между община Сливен и Сдруженията на собствениците като с тях броят на сключените договори вече е седемнадесет. Входирани са две заявления за регистрация на сдружения на собствениците през изминалата седмица, съобщиха  още от общинското ръководство.