Намерени са голямо количество наркотици
Разкриха лаборатория за производство на синтетични наркотици след спецакция, съобщиха от МВР.

МВР

Акцията е проведена на 20 декември. Извършено е претърсване във вилен имот край Сливен. В момент на производство на дрога са заловени двама криминално проявени мъже - на 49 и 33 години.

След спецакция: Разкриха лаборатория за производство на синтетични наркотици в Сливен

В едно от помещенията е установена изградена лаборатория за производство на синтетична дрога. Намерени са 5-литрови туби с течност, съдържанието на едната от които е реагирало на метамфетамин.

МВР

Иззети са прекурсори, голямо количество блистери с таблетки, както и множество други вещества и предмети, служещи за производството на  синтетичния наркотик. Последвало претърсване и в дома на единия от задържаните, където криминалистите открили близо 2 килограма "чай за пушене", 11 пластмасови туби, съдържащи различни по вид течности и вещества.

МВР

Течността на една от тубите дала характерната реакция за метамфетамин. Иззети са и около 250 грама бяло кристалообразно вещество, индекирало на метамфетамин, както и огромно количество използвани блистери, ампули и други вещества, необходими  за производството на синтетичен наркотик.

МВР

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.