СГС отложи делото за убийството на студента Стоян Балтов
СГС отложи делото за убийството на студента Стоян Балтов / © снимка: Sofia Photo Agency, архив

Софийският градски съд отложи делото за убийството на студента Стоян Балтов за 30 април. Делото не тръгна заради отсъствието на двамата защитници на подсъдимия Александър Данаилов. Пред съда Данаилов представи молба от адвокатите си, в която се посочва, че те са ангажирани с дело в Окръжния съд в Кюстендил, на което се очаква присъда.

Студентът по медицина Стоян Балтов почина на 5 декември 2008 г. след побой пред дискотека "Амнезия" в Студентския град в София. Подсъдими са трима - Вили Георгиев, Светлозар Стоилов и Александър Данаилов.

Преди началото на заседанието, пред Съдебната палата, се бяха събрали състуденти и близки на убитото момче, които изразиха възмущението си към тримата подсъдими.

Делото не започна за втори път, след като миналата година процесът беше прекратен, а обвинителният акт беше върнат на прокуратурата за изчистване на неточности. В резултат на това подсъдимите са трима, а не двама. Георгиев, Стоилов и Данаилов са на свобода срещу парична гаранция.

Майката на Стоян Зарка определи предполагаемите убийци на сина й като "много нагли".

След като процесът беше отложен, гневни студенти хвърлиха вината върху главния прокурор Борис Велчев. Те открито заявиха, че той не спазва общественя си дълг и по думите им, не съблюдава работата на прокуратурата.