Ремонтират увредена настилка по пешеходната зона до Стария бряст в Сливен
Ремонтират увредена настилка по пешеходната зона до Стария бряст в Сливен / Община Сливен

Започна ремонт на увредени участъци на настилката по проект „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони" в близост до Стария бряст в Сливен.

"Дейностите трябва да приключат в най-кратък срок, при добри атмосферни условия", съобщи заместник-кметът Стоян Марков. Той посочи, че фирмата-изпълнител е информирана за дефектите и ремонтните дейности ще се поемат изцяло за нейна сметка при условие, че са част от гаранционните клаузи по договора за изпълнението на проекта.

Извършено е демонтиране на настилката, както и оглед от проектантския екип на инвестиционен проект "Зелени, достъпни и активни пешеходни зони", представители на изпълнителя ДЗЗД Консорциум Сливен - Център и на Община Сливен.

Пропадането е вследствие на образувала се кухина под бетонова плоча от първата фаза на изграждане на пешеходната зона около 1975 г. В момента плочата е отстранена и се извършва запълване и уплътняване на обема под нея. Предстои поставяне на нова, армирана стоманобетонна плоча, която ще поеме натоварванията.

Инж. Марков допълни, че изпълнителят на проекта за главната улица е уведомен и за други дефекти, появили се до момента по проекта.