Ремонтират сграда за социален патронаж в Каменец по „Красива България
Ремонтират сграда за социален патронаж в Каменец по „Красива България / netinfo

Община Стралджа започна ремонт на бившата детска градина в село Каменец за преобразуването и в база на „Домашен социален патронаж"/ДСП/по проект "Красива България", съобщиха от общинския пресцентър.

Възрастни  самотни хора от града и селата на общината всеки ден получават топла и калорична храна, ползвайки услугата на патронажа. Такива звена бяха изградени в Стралджа и Войника сега.

В общинския център услугата   ДСП се ползва от около 50 възрастни , във Войника  те са още толкова , като през есента и зимата броят на ползвателите се удвоява.

Дейностите приключиха и помещенията са  готови за обзавеждане. Комисията  от програмата прие обекта и даде много висока оценка на строителните работи, потвърди инж.Станка Парушева, директор на дирекция „ТСУ" при общината. Най-щастлив от придобивката е кмета на селото Живко Димитров според който въвеждането на ДСП в Каменец не само ще  осигури храна за желаещите на този етап над 70 възрастни и самотни хора от Каменец, Александрово, Саранско  и Поляна, но и работни места за 4-5 души. В същата сграда пред приключване  е и ремонта на  многофункционална зала. Половината от сградата обаче, остава без ремонт , поради недостиг на средства, но според Димитров до края на годината и тази работа ще бъде приключена. На този етап усилията са насочени към предстоящото оборудване на ДСП. Проект към Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ ще осигури средствата, договорът с общината вече е сключен. Очакванията са през есента услугата да стартира.