/ Dariknews, Архив
Издадени са 5 шофьорски книжки за неплатени глоби
Само за 4 часа служители на сектор „Пътна полиция”-Сливен са проверили 210 автомобила и са констатирали 79 нарушения на Закона за движение по пътищата.

Вчера на територията на Сливен са проведени две операции по метода широкообхватен контрол. От 11,00 до 13,00 часа в района на кръстовището до Дамарски мост и от 15,00 до 17,00 часа пред сградата на КАТ. При първата операция са установени 52 нарушения.

698 нарушения на пътя за седмица

Съставени 20 електронни фиша за нарушаване на скоростта, 9 акта и 23 фиша. Отнети са 3 свидетелства за управление на МПС за неплатени глоби. 27 нарушения са констатирани в периода 15,00-17,00 часа. Установен е един водач с алкохол до 1,2 промила, един неправоспособен и са отнети 2 свидетелства за управление за неплатени глоби.

До края на месеца „Пътна полиция”-Сливен ще проведе още три операции по метода широкообхватен контрол на територията на града. Ще бъде извършвана пълна проверка на водачите- редовни документи /валидност на шофьорска книжка, застраховка Гражданска отговорност, годишен преглед и други/, употреба на алкохол и наркотици, изправност на автомобила и оборудване за зимния сезон, използване на обезопасителни колани и обезопасителни системи за децата, спазване на ограничението на скоростта и други.