Регистър за деца в риск за България
Регистър за деца в риск за България / Sofia Photo Agency, архив

Новосъздадения Регистър за деца в риск, включващ повече от 15 индикатора за разпознаване и вземане на навременни превантивни мерки за всеки случай бе представен в Сливен.

Регистърът е предоставен за ползване на училищата от община Сливен безплатно, като при необходимост се дава възможност за провеждане на кратко разяснително обучение на екипите на училищата.

От Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН / съобщиха още, че се подновяват безплатните консултации от логопеди, психолози, педагози, юрист и социален работник в Консултативния кабинет. Кабинетът е на разположение всеки ден за всички ученици, учители и родители в общината. Подновено е и разпределението на обществените възпитатели по училища от града, което ще спомогне за по-големия обхват от дейности и реагиране навреме при възникнали ситуации.

От МКБППМН  съобщиха още, до всяко едно училище, ще бъде адресирано писмо със списъка на всички превантивни програми, вече 13 на брой, които ще се реализират на място в училищата и са снабдени с актуални презентации и филми.

Само през изминалата учебна година са били обхванати повече от 3000 ученика.