Разбиха група за кражба на кабели, гастролирала из цяла България
Разбиха група за кражба на кабели, гастролирала из цяла България / DarikNews.bg, архив

Полицията в Сливен е разбила престъпна група, специализирана в  кражби на ел.кабели на територията на цялата страна. Задържани са шестима, след които и тартора на групата, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Само на територията на област Сливен групата е извършила над 50 кражби на стотици метри ел.проводници. Работата по разкриване и задържане на престъпната групата е продължила няколко месеца. Нейната дейност е проследена и установена на територията на районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел. Групата е извършвала кражбите в продължение на година и половина, предимно на територията на югоизточна България. Последния удар групата прави на 10 март в района на село Бяла паланка, общ.Твърдица, където извършва кражба на 3000 метра кабел.

И шестимата арестувани са от котленското село Градец, сред тях е и главният  организатор - 33-годишен, криминално проявен мъж, осъждан за кражби. Още четирима от арестуваните са криминално проявени, уточняват от полицията.

В хода на активните действия по разследването, проведени под надзора на прокуратурата са събрани множество доказателства за извършваната от групата престъпна дейност.

Сливенският Окръжен съд е наложил мярка за неотклонение на тартора на групата и на още двама участници.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на шестимата продължава.

 

Днес задържаните с постоянна мярка са конвоирани до Областната дирекция на МВР - ЯМБОЛ за извършване на процесуално-следвани действия с тях за документиране на престъпната дейност, извършвана от групата на тяхна територия.