Ямбол е домакин на Първи географски фестивал
Ямбол е домакин на Първи географски фестивал / Дарик Сливен

Географски фестивал ще се проведе в Ямбол на 25 и 26 април. Инициативата е на  Математическа гимназия „Атанас Радев”, клуб „Млад географ”, Асоциация на професионалните географи - клон Ямбол и Българското географско дружество.

По време на фестивала ще бъде организирано интерактивно отборно състезание  „Географиада”, в което ще се включат отбори от 10 български града, сред които София, Бургас, Варна, Ямбол, Казанлък, Сливен и др. Ще участват сборни отбори от по 4 състезатели, от 6 до 12 клас.

В програмата на събитието е включена и презентация на проф. Румен Пенин- преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

За участниците и гостите на фестивала е предвидена и среща-разговор  със известния български журналист и пътешественик Симеон Идакиев, известен още с филмите си от поредицата ”Един мъж, един автомобил, една камера”.

 

Откриването на фестивала ще бъде на 25 април в 14.00 часа в голямата зала на НТС -Ямбол. Участие в първия географски фестивал са потвърдили учени от БАН, преподаватели от Софийския университет, студенти, учители по география от цялата страна и изявени ученици.