Протестиращи: Срещата в МРРБ се превърна в махленска свада
Протестиращи: Срещата в МРРБ се превърна в махленска свада / Дарик Сливен, архив

 

Единствено представителите на омбудсмана Константин Пенчев са се обявили в подкрепа на гражданите на провелата се вчера, 21 март среща в министерството на регионалното развитие между представители на протестиращите в Сливен, местното ВиК, регионалното министерство и ДКЕВР. Това съобщиха Стефан Христов и Женя Колева, присъствали на срещата.

По думите на Христов, тя се е превърнала в „махленска свада”. Според Женя Колева представителите на омбудусмана са разкритикували представителите на „ВиК” и на министерството и са заявили, че на тази среща не се води никакъв диалог с хората.

Протестиращите са входирали исканията си в различни инстанции, уточни Колева. От регионалното министрество отново са поканили сливенските представители на 27 март, сряда, но те са отказали, като категорично заявяват, че държат срещата да се проведе в Сливен пред всички граждани и медии, защото на срещата в МРРБ медии не са присъствали.

На 24 март, неделя, в Сливен ще се проведе отново информационна среща, този път на площад „Хаджи Димитър”, като най-вероятно ще поискат да бъде инициирана кръгла маса по проблема с водата в Сливен.