/ ThinkStock/Getty Images
Безплатно и анонимно консултиране и изследване на граждани за ХИВ и СПИН  се организизра от Регионална здравна инспекция-Сливен.

Поводът е отбелязването на Световния ден за борба срещу СПИН, който отбелязахме на 1-ви декември. Той е посветен на повишаване осведомеността за СПИН-пандемията, причинена от разпространяването на вируса ХИВ.

Тази година денят е под надслов "Време за равенство!“.

Консултациите ще се провеждат на 09 декември от 11: 00 до 13:00 часа пред сградата на община Сливен където ще бъде разположен мобилен кабинет, в който желаещите ще могат безплатно и анонимно да проверят своя ХИВ статус. Екип от специалисти на Регионална здравна инспекция-Сливен ще извърши консултиране и изследване. Доброволци от БМЧK-Сливен ще предоставят здравно-образователни материали.

В "Седмица на отворените врати“ - всеки работен ден от 2 декмври до 8 декември във вирусологична лаборатория на РЗИ-Сливен, ул. "П. Яворов“ №1 от 08:30 до 12:00 часа и от 13:00 до 14:30 часа ще се предоставят услуги по безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване с бързи тестове за ХИВ и СПИН.
Агенция "Фокус"