кв. Клуцохор
кв. Клуцохор / Дарик Сливен
Пожарът, обхванал около 160 дка площ борова гора, сухи треви и храсти вече е потушен, съобщи  комисар Владимир Демирев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР Сливен. В момента на място има дежурна кола на пожарната. Първият сигнал за пожара е подаден на 26 август, събота около 17 часа. Над 20 часа 32 пожарникари, 40 горски служители, доброволци от формированието в Трапоклово, 25 военни и граждани са участвали в потушаването на огнището.

По думите на комисар Демирев работата на пожарникарите е затруднена от стръмния терен и гъстата растителност. „Огнеборците изключително трудно се придвижваха. Друго затруднение е дълбокия слой, с натрупани иглички и листна маса, които прогарят в дълбочина, и без видими признаци след много часове, прогарянето пропада и огнището се разгаря отново”, обясни комисар Демирев.

В момента се уточняват щетите и причините, като една от версиите е по непредпазливост, тъй като огнището е по средата на масива, а другата е човешка намеса. 

Директорът на пожарната напомни на всички, които прекарват свободното си време в гората, да палят огън само на определените места и преди да си тръгнат да се уверят, че в огнището няма останала жарава.