/ ОДМВР Сливен
Превантивни действия и контрол в района на железопътната линия, преминаваща в непосредствена близост до новозагорския квартал „Шести“ осъществяват служители на Районно управление-Нова Загора. Железопътното трасе е изключително натоварено. По него преминават  пътнически, товарни и международни влакове, движещи се от Пловдив и Свиленград.

Полицията в Нова Загора е предприела мерки по  предотвратяване на вероятни посегателства върху съоръженията, както и недопускане на инциденти. Следи се за престъпни посегателства, поставяне на предмети върху жп линията, неправилно пресичане и други, което може да доведе до сериозни инциденти.

На 20 февруари полицейските служители са установили нарушения от страна на жители на квартал „Шести“, за което са съставени актове и протоколи за предупреждение.

Санкционирани са трима водачи на превозни средства с животинска тяга, които преминават неправилно през линията.  Установени са деца, оставени без надзор, които играят в опасна близост до преминаващите влакове.

Родителите са издирени, съставени са им протоколи за предупреждение. Не са установени престъпни посегателства върху жп съоръженията. Контролът и ежедневните обходи продължават.