Подобряване и възстановяване на градската среда поискаха от Реформаторския блок
Подобряване и възстановяване на градската среда поискаха от Реформаторския блок / Дарик Сливен, Архив

Реформаторският блок в Сливен предлага на кмета на града и председателя на Общинския съвет да се потърси допълнително финансиране за възстановяване и подобряване на градската среда в Сливен. В писмо, което е внесено днес те настояват да се подобри и регулира проблема за цялостното движение в града, да се оформят, обозначат и маркират места за паркиране на автомобилите не само в централна градска част, но и в кварталите. Да се изградят, там където е възможно, велоалеи, да се изградят тротоарните настилки и да се направят преходи за предвижване на хора с увреждания . От Реформаторския блок предлагат вода за напояване на тревните площи да се черпи от реки чрез сонди.

„Реформаторският блок е платформа, той е една възможност и една инициатива и е отвъд коалицията“, заяви д-р Нина Борова, общински председател на движение „България на гражданите“. Тя допълни, че целта им е не само спечелване на парламентарните избори, но и стабилно представителство в един бъдещ парламент при предсрочни парламентарни избори.

„Вярвам и съм убеден в общата политическа цел, която да доведе до спечелване на предстоящите предсрочни избори и с това Реформаторският блок да има не само солидно представителство, но и да сформира управленски екип, който да приведе в изпълнение икономическата програма на блока“, подчерта Димитър Сяров,  член на Националното ръководство на Демократи за Силна България.

Представители на партиите от РБ в Сливен работят за формирането на местен обществен съвет. Обща е отговорността  в него да влязат наистина познати на общността принципни и уважавани личности, с безукорна политическа и професионална репутация.  Съвместно с партийните ръководства тези личности ще имат гражданската отговорност да излъчват позициите на гражданите пред местната управа в аналитичен и критичен план. Ако те сами в някои случаи не са в състояние да формират по обективни причини своя позиция, ще имат правото и ангажимента да привлекат експертизата на съмишленици извън своя кръг, подчерта Сяров.

С формирането на местен обществен съвет Реформаторският блок си поставя за цел по-голяма представителност и откритост при заявяване на дадена позиция и последователното й отстояване, като персоналните солови акции в лична изгода да останат в миналото.

В регионалния съвет на Реформаторски блок в Сливен са включени представители на България на гражданите, Демократи за силна България, „Синьо единство”, СДС,  Народна партия "Свобода и достойнство" и Обединени земеделци.