Отриха два здравни центъра, ремонтирани от американската армия
Отриха два здравни центъра, ремонтирани от американската армия / netinfo

Два здравни центъра, изцяло ремонтирани от американската армия бяха открити днес в Сливенска област.

На церемонията по откриването на здравния център в село Жеравна, който беше ремонтиран от военнослужещи от Въоръжените сили на САЩ,  присъстваха областния управител на Сливен Марин Кавръков,  представители от община Котел, американски военнослужещи и представители от Офиса за военно сътрудничество към посолството на САЩ в София, водени от подполковник Ерик Хартман.
Здравната служба в Жеравна е с ремонтиран покрив и подова настилка, както и с подменена алуминиева дограма.

Днес се състоя и церемония по откриването на здравния център в град Кермен, който също беше ремонтиран от военнослужещи от Въоръжените сили на САЩ. Присъстваха кметът на града Николай Колев, представители на областна администрация и официални американски представители.

За ремонта на двете здравни служби са похарчени около 20 хиляди лева.
Близо половин милион лева е изразходвало командването на Оперативни сили „Изток" за хуманитарна помощ в селата около полигона „Ново село" според областния управител Марин Кавръков.

Той допълни, че американското командване се е обърнало към населените места да заявят нуждите си и че нямат по-особено отношение към село Мокрен, което е най-близко до базата. С действията си американските военни оказват подкрепа на общините Котел и Сливен, коментира областният управител.