Отказаха да пуснат от ареста обвиняем за трафик на хора
Отказаха да пуснат от ареста обвиняем за трафик на хора / netinfo

Постоянна мярка „Задържане под стража” постанови Районен съд – Сливен на 36-годишния Пламен Йорданов по обвинение за трафик на хора – съобщиха от пресцентъра на съда. Повдигнатото обвинение е за тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност.

Според Наказателния кодекс, наказанието е лишаване от свобода от 5 до 10 години и глоба до 15 хиляди лева. Според обвинението Йорданов е склонил жена от Сливен да проституира в Брюксел и Антверпен, Кралство Белгия и в Милано, Италия.

„Районен съд - Сливен направи обосновано предложение, изхождайки от материалите по делото, че обвиняемият Пламен Йорданов е извършил престъплението, по което му е повдигнато обвинението. Прие се, че съществува опасност обвиняемият да се укрие или да извърши и друго престъпление и бе взета мярка за неотклонение задържане под стража, ” обяви мотивите си съдията по делото Никола Маринов.

Не бе уважено искането на защитника на Йорданов – Николай Конарев, адвокат от Сливенска адвокатска колегия, който пледира за по–лека мярка. Той изтъкна, че обвиняемият не е осъждан и в случая се касае за любовна връзка с пострадалата.

В залата Пламен Йорданов заяви, че е разорен и трябва да се грижи за своето семейство и моли за налагане на по–лека мярка.

Йорданов може да обжалва определението на съда в тридневен срок. Другото делото е насрочено за 04 февруари от 14.00 часа пред Окръжния съд в Сливен.