Осъдиха двама за кражба на оградна тел
Осъдиха двама за кражба на оградна тел / Дарик Сливен, архив

Двама мъже са осъдени за кражба на мрежа от гробищен парк, съобщават от Районен съд - Сливен.  Три месеца затвор наложи съда на 22- годишен мъж от  Сотиря и пробация на 31-годишен от същото село. Пробационните мерки включват задължителна регистрация по настоящ адрес за шест месеца, подпис пред пробационен служител два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за шест месеца.

Двамата осъдени са се признали за виновни в това, че са откраднали 14,54 м оградна мрежа, собственост на кметството в Сотиря.. Деянието е извършено след предварителен сговор помежду им, като за по-младия е в условията на повторност, а за другия извършител – в условията на продължавано престъпление.

Кражбата е станала на 26 май тази година. Откраднатата тел двамата продали на пункт за изкупуване на метали. На следващия ден всичко се повторило.

 

Извършителите се задължават да платят и общо 40 лв. разноски по делото. Присъдата е постановена след сключено между прокуратурата и обвиняемите споразумение.