Осигуряват топъл обяд на нуждаещи се в община Болярово
Осигуряват топъл обяд на нуждаещи се в община Болярово / община Болярово

Допълнително споразумение за Осигуряване на топъл обяд в община Болярово подписа общината. Дейностите по предоставяне на топъл обяд се предоставят в 2 обществени трапезарии. Обществена трапезария 1 - за 40 представители от целевата група работи за периода от 03 май 2016г. до днес.

Обществена трапезария 2 - за 66 представители от целевата група ще работи до 30 април 2017г. Приготвянето на храна се осъществява в Домашен социален патронаж - Болярово и за двете трапезарии, като първоначалното им разделяне е условно с цел избягване на двойно финансиране при положение, че общината се възползва от Фонд „Социална закрила".

Промяната се налага поради това, че представителите от целевата група на обществената трапезария 1 с 40 потребители, от 01 октомври 2016 г. няма да бъдат включени към Обществената трапезария на Фонд „Социална закрила".

Със сключеното споразумение представителите от целевата група на обществената трапезария от месец октомври се обединяват в една трапезария и общият им брои става 106 потребител. След подписването на споразумението се променя и общата сума на допустимите разходи от 52 537,98 лв. на 67 313,18 лв.