Община Тунджа поиска пари за довършване на канализацията във Веселиново
Община Тунджа поиска пари за довършване на канализацията във Веселиново / Дарик Сливен, архив

Финансиране на трети етап от изграждане на канализацията в село Веселиново, поиска община «Тунджа» от Министерство на околната среда и водите. Общината изпрати нужната за това документация до Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към министерството.

Към настоящия момент със средства от програма САПАРД са изградени 3950 м. канализационна мрежа, канална помпена станция и І етап от пречиствателна станция за отпадни води, а със средства на ПУДООС са изградени 3853 м. канализационна мрежа и 2256 м. канализационни отклонения.

През 2012 г. община „Тунджа” ще финансира със средства от собствения си бюджет изграждането на 602,46 м. канализационни клонове, а за останалата част кандидатства за финансиране пред ПУДООС .

За цялостното изпълнение на обекта остават да се изградят 4 505 м. канализационна мрежа, два главни и 41 второстепенни канализационни клона, включващи 1 794 м. канализационни отклонения и ІІ-ри етап на канализационна помпена станция и пречиствателна станция за отпадни води, за които са необходими 1 966 778,50 лв.