Няма да се дават разрешения за нови билбордове на пътя
Няма да се дават разрешения за нови билбордове на пътя / netinfo

По пътищата няма да бъдат поставяни нови билбордове до приемането на нова нормативна уредба. Такава устна заповед е била спусната от Национална агенция Пътна инфраструктура /НАПИ/, съобщи директорът на Областно пътно управление /ОПУ/ Сливен инж. Костадин Костадинов.

Разпоредено е да не бъдат правени повече огледи и да не бъдат издавани разрешения за поставяне, защото няма да бъдат съгласувани в управлението на агенцията. Евентуално ще бъдат направени корекции в Закона за пътищата за по-големи от 3 м отстояние на билбордовете от ръба на настилката. Към момента фундамента на по-малките рекламни съоръжения почти навлиза в сервитута на пътя, информира още директорът на ОПУ Сливен.

На 500 километра в сливенско са преброени 300 билборда. Управлението изряза неотдавна 34 незаконни реклами по пътищата в своя район, предимно на Сливенските минерални бани, припомни инж. Костадинов.

При тези действия на поделението на пътната агенция се получи спор с наемателите и собствениците на крайпътно заведение - кооперация за услуги в село Блатец, които ползват пътната инфраструктура без да заплащат наем. Изпратени са предупредителни писма и са поставени еластични заграждения, които ще бъдат премахнати, до регламентиране на подходите.

В момента Старозагорска фирма ремонтира участък от 45 км от път І - 6 от сливенския квартал „Речица" до Калофер. Машините са влезли от 1 април, а максималния срок за завършване е 18 месеца.

Пътищата в Сливенски регион са в най-добро състояние в цялата страна. Само 10 километра от пътната мрежа била в лошо състояние, като най-трагично е положението на пътя Ябланово - Тича. За този сезон е заложен машинен кърпеж.

На балканския път Раково - Нейково се заливат с бетон падналите крила на мостовете.Инж. Костадин Костадинов представи новоназначения PR на ОПУ Елена Рашева и новата политика на агенцията за подобряване на информираността на гражданите за пътната обстановка и избягване на изкривяване на информацията.