Наредба за общински пътища предвижда такса
Наредба за общински пътища предвижда такса / DarikNews.bg, архив

С 35 гласа „за", 0 „против" и „въздържал се" общинските съветници в Сливен приеха да се въведе такса при издаване на разрешение за специално ползване на общинските пътища.

Размерът на таксите е определен в зависимост от вида специално ползване на пътя съобразно действащите тарифи, по-ниски от тарифите на Агенция пътна инфраструктура и съотносими с тарифите на други сходни общини, поради което не се изготвя допълнителна финансова обосновка относно формирането им.

За издаване на разрешения кафе закуски, търговия таксата е 50 лв, за бензиностанция, газостанция, автосервиз, автомивка, охраняем паркинг, хранене, търговия - 80 лв, за два обекта автосервиз, автомивка, паркинг охраняем, хранене търговия, спане с хранене таксата е 120лв, а за три и повече обекта сумата е 150 лева.

Цената за новоизграждани подземни и надземни линейни съоръжения в обхвата на пътя таксата е 500 лв./км, пресичане на път с прокопаване 500 лв, пресичане на път с хоризонтален сондаж 50 лв и реконструкция на подземни или надземни проводи и съоръжения 150 лв./км.