Над 27 хиляди лева събрани от благотворителен бал в община „Тунджа”
Над 27 хиляди лева събрани от благотворителен бал в община „Тунджа” / община Тунджа

27 178 лева са събрани по време на петия благотворителен бал, организиран от община „Тунджа”. Преди началото на търга и базара, балът стартира със сумата от 8 320 лева. От тях 3 920 лв. са от закупени покани, а от дарения – 4 400 лв. 1 500 лв. от тях по утвърдила се вече традиция бяха дарени от почетния гражданин на община „Тунджа” за 2010 година Желязко Узунов.

По време на търга лични дарения бяха направени от народния представител от „Коалиция за България” Атанас Мерджанов – 1 500 лв., чиято воля като дарител бе сумата да бъде предоставена на 24 май 2013 година на най-успешния ученик от община „Тунджа”. 1 500 лв. дари и частна фирма.

Собственикът на фирмата и председател на Съюза на зърнопроизводителите от област Ямбол Михаил Шевкенов направи дарение от името на Съюза още 1 000 лв.  На благотворителния търг, проведен в пет части, бяха представени 29 експоната. Те бяха откупени за сумата от 11 140 лв. при обща начална тръжна цена 3 706 лв.

 

 

Постъпленията от базара, на който се предлагаха над 170 произведения на деца, ученици, социални заведения, клубове на пенсионера и читалища, възлязоха над 1 000 лв.

Празнично настроение по време на отделните части на търга създаваха оперният певец Георги Динев, младежкият танцов състав от с. Безмер, клубът по спортни танци „Тандем”, чаровните песенни изпълнители Даниела Косева от с. Кабиле, Неделина Петрова от с. Безмер, Златина Иванова и Мирослав Динков от с. Веселиново.

Със средства, събрани от отминалите четири бала, са подпомогнати финансово 304 млади хора от община „Тунджа” по Правилата за отпускане на общински стипендии на ученици и студенти с високи постижения в образованието, културата и спорта, но в неравностойно социално положение.

„Приобщаването Ви към нашата благородна кауза, сподели кметът Георги Георгиев, е както престиж за община „Тунджа”, така и безспорно доказателство за Вашето милосърдие и доброта, за ангажираността ви към съдбата на децата и младежите – нашата инвестиция в бъдещето.”