Над 10 пияни  и 15 неправоспособни водачи за седмица в Сливенско
Над 10 пияни и 15 неправоспособни водачи за седмица в Сливенско / Sofia Photo Agency, архив

За една седмица на територията на област Сливен са проверени 723 автомобила, 1580 лица  и 505 водачи за употреба на алкохол с техническо средство. Полицейските служители са констатирали общо 519 нарушения, за които са съставени 212 акта и 307 фиша. 11 са водачите употребели алкохол, 15 са неправоспособните.

139 са съставените електронни фиша за превишаване на скоростта. С таблет за валидност на застраховка “Гражданска отговорност”, за наложени наказания по административен ред  и за валидността на свидетелството за управление на МПС са извършени 484 проверки.  Всеки ден полицейски служители  следят за спазването на скоростта на територията на град Сливен. Автомобили с мобилни камери за видеонаблюдение са на най-натоварените улици в града.

През отчетния пероид при ежедневния контрол в Сливе на булевардите ”Ст.Стамболов”, ”Янко Сакъзов”, „Бургаско шосе”, „П.Хитов”, „Г.Данчев”, „Хаджи Димитър”служителите от сектор „Пътна  полиция” са съставили 86 електронни фиша на водачи превишили скоростта за движение в населено място.

Полицейските служители от Областната дирекция са започнали работа по 37 досъдебни производства, от тях 2 бързи.  4 производства са образувани след проведени полицейски операции на територията на областта.

За седмицата  са планирани и проведени 6 специализирани операции с оглед безопасността на движението, опазването на добрия обществен ред и сигурността на гражданите.