Мартин Славов: Община Сливен е допуснала нарушения в отчета за изпълнение на бюджет 2006
Мартин Славов: Община Сливен е допуснала нарушения в отчета за изпълнение на бюджет 2006 / netinfo

Община Сливен е допуснала нарушения в отчета за изпълнение на бюджета към 31 декември 2006 година, обяви пред сливенските медии днес кандидатът за кмет на БСП Мартин Славов. Докладът на Сметната палата бе представен в резюме на медиите. В представената информация се казва, че “при разходи в общ размер на 159 564 лв. са установени несъотвествия между отчитането им по параграфи на Единната бюджетна класификация и аналогичните им счетоводни сметки.” Славов даде за пример, че разходи отчетени по параграфа за заплати, счетоводно са отчетени като постелен инвентар.

” Възникват съмнения дали тези пари са изразходени за постелен инвентар в детските градини и ясли или са дадени като възнаграждения на приближени кмета,” каза Славов.

Той коментира още, че сред другите констатирани нарушения са нарушения в Годишния счетоводен баланс и оборотната ведомост, незавеждането на сградите, терените и нивите на счетоводен отчет, нарушения в нормативната уредба на община Сливен и др.

“От Сметната палата са направили заключението, че установените при одита нарушения са в резултат на неефикасно осъществяван контрол от страна на сегашното ръководство на общината”, каза още Славов.

Той допълни, че поради тези нарушения, Годишния финансов отчет на община Сливен за 2006 е заверен с обръщане на внимание.