Майката на починалия Петър Петров: Искам си детето! Максим Ставийски да каже истината!
Майката на починалия Петър Петров: Искам си детето! Максим Ставийски да каже истината! / netinfo

„Пожелавам на Максим Ставийски да страда като мен, да изпита моята болка”, през сълзи говори майката на 23 годишния Петър Петров от Сливен, който загина при катастрофата, причинена от световния шампион по фигурно пързаляне.

Дженка Георгиева не иска обезщетения от него, а само признание. „Не искам да се крие и да отрича, че е бил пиян, когато е станала катастрофата”, казва тя. Жената научила за смъртта на сина си, когато пристигнала от Италия, където работи от известно време. При инцидента пострада и другият й син- Валентин, който днес се прибра от болницата в Бургас. На 27 октомври Петър щял да сключи брак със своята приятелка Веселина. Заедно със своите родители момичето очакваше тялото на годеника си в дома на неговото семейство.

Погребението е на 8 август от 11 часа на новите гробища на Сливен.

Катастрофата стана в неделя вечерта около 19:30 по пътя Приморско- Бургас. Джипът на Максим Ставийски удари колата на 23 годишния Петър. Момчето почина по-късно в бургаската болница от раните си. На предната седалка се е возил 17 годишния брат на Петър, Валентин, който получи тежки травми на гръдния кош, но няма опасност за живота му. Зад шофьора е пътувала 18 годишната Мануела Горсова, която все още е в кома. До нея се е возила 19 годишна девойка, която е в отделението по неврохиругия на бургаската болница, но няма опасност за живота й. Двете момичета са били колежки на Петър, казаха пред Дарик близки на загиналото момче.

Чуйте в звуковите файлове майката на момчето, неговата годеница Веселина, майка й, и треньора по бокс на двамата братя Щилиян Кабранов