БМЧК Сливен
БМЧК Сливен / Червен кръст Сивен
Акция на Младежката организация на БЧК Сливен
Проявата премина под надслов „Любовта е отговорност”. В продължение на два часа доброволци на БМЧК раздаваха информационни материали и презервативи, информираха посетителите на търговския център за същността и значението на превенцията на ХИВ/СПИН.

Раздадени бяха и  постер и картички с послания за любов и грижа. Служителите на РЗИ-Сливен извършваха безплатни изследвания за ХИВ и разясняваха на гражданите необходимостта от редовно тестуване и внимание към здравето.

БМЧК Сливен
Червен кръст Сливен


Наред с това БМЧК-Сливен изнесе и семинар на същата тема в ПГПЗЕ "Захарий Стоянов". Темата на форума беше психологическата превенция на взаимоотношенията по време на юношеството чрез актуална информация за характеристиките на възрастта и насоки, базирани на мащабни световни изследвания, постави се акцент върху необходимостта от внимание към развитието на емоционалната интелигентност в израстването на човека. 

По този начин БМЧК-Сливен заяви своя образ като актуален и адекватен на съвременните проблеми на младите хора /невроза, депресия, агресия и междуличностни конфликти/ и като качествена, оригинална подпомагаща образованието структура.