Къща, техника и лека кола гасиха огнеборци
Къща, техника и лека кола гасиха огнеборци / Дарик Сливен, Архив

Пожарникари от Твърдица са спасили къща, селскостопанска техника и са предотвратили взривяването на бутилки с пропан-бутан след възникнал пожар в частен имот в село Близнец.

Вследствие на работа с режещ инструмент – флекс възниква пожар в стопанска постройка, собственост на 70-годишен мъж. Съобщението е получено в 15,38 часа на 01 октомври, произшествието е ликвидирано в 17,40 часа от трима огнеборци. Унищожени са 400 кг. зърно, 2 тона сено, 70 кв.м. покривна конструкция и ел.табло. Спасени са жилищните постройки в имота, селскостопански машини и ел.инструменти.

На 01 октомври, около 09,05 часа е получено съобщение за възникнал пожар в частен имот в село Коньово. Произшествието е ликвидирано от дежурна смяна на РСПБЗН-Нова Загора. Унищожени са 6 кв.м. покривна конструкция, 6 кв.м. дограма и 30 кв.м. опушени стени. Спасени са останалите постройки в имота. Причината за възникване на пожара е в процес на установяване.

Техническа неизправност е довела до запалването на  лек автомобил “Рено Шамад” в квартал “Речица”. Автомобилът е собственост на 53-годишен мъж от  Сливен. Произшествието е възникнало в 11,46 часа, ликвидирано е в 12,30 часа от дежурна смяна на РСПБЗН-Сливен.

Автомобилът е напълно унищожен от пожара.